8 Temmuz 2015 Çarşamba

BÜYÜKADA PLAJLARI

Adaya gelip de masmavi, tertemiz koylarında yüzmeden dönmek olmaz. Marmara denizinin en temiz yerleridir koyları ve plajları. Denizin güneşin tadını çıkarmak için öyle güneye inmeye gerek yok. Sıcacık kumlarında İstanbul manzaralı kumsallarında yüzmeye ne dersiniz?
Ada sokaklarında köşkler arasından geçip tüm tarihi yerlerini gezdikten sonra serin sularına atlamak tüm yorgunluğunuzu alacaktır.

Ne Kadar Ödenir?

İstanbul ilimizin Adalar ilçesine bağlı Büyükada Marmara denizinin en temiz koylarına sahiptir. Hafta içi ortalama 15 TL, hafta sonları ise 20 TL olan plaj ücretlerinde grup indirimi yaptırabilirsiniz.

Büyükada Plajları

Kumsal Aile Plajı: Büyükada kumsal mevkiindeki plajdır. Sakin ve huzurlu olması açısından ailecek gitmek için idealdir.
Eskibağ ve Viranbağ plajları: Eskibağ butik otelin işlettiği 150 kişilik özel plajdır. Restoranında düğün, parti gibi dilediğiniz organizasyonu gerçekleştirebilirsiniz. Her iki plaja da iskeleden motorla geçme şansınız var.
Yörükali plajı: konaklama ayrıcalığı da sağlayabilen adanın en temiz plajlarından biridir.
Prenses koyu plajı: 350 kişi kapasiteli plajda yemek ve konaklama hizmeti de verilir. İskeleden motorla koya direk ulaşım sağlamak mümkün.
Nakibey Plajı: Restoranı ve büfesi de olan plaj da cankurtaran vardır. Bilmeniz gerek plaja yalnızca ailecek gelenler kabul ediliyor.
Aya Nikola Halk Plajı: Adanın neredeyse dalgasız plajıdır. Yüzmeyi çok iyi bilmeyenler için idealdir.
Halik koyu: Adanın en uzun plajıdır. 400 kişi kapasiteli dev plajda eğlence severler için gazino vardır.
Nizam plajı: Adanın Nizam koyundaki plajdır. Giriş ücretsizdir. Yalnızca şezlong ve şemsiye kiralama için küçük bir fiyat alınır.

BÜYÜKADA DA KONAKLAMA


Büyükada  Otelleri
Zaten Büyükada evlerinin çoğu da yazlık ev özelliğindedir. Büyükada, adanın en tepesinde bulunan manastır ve kiliseleri ile ünlüdür.İstanbul’un ilk çağdaş kent müzesi kabul edilen Adalar Müzesi, adanın oluşumundan günümüze kadar gelen pek çok farklı nesneyi gözler önüne sergilemektedir.
Sahip olduğu güzellikler ile Büyükada özellikle yaz aylarında gerek günü birlik gelen, gerekse birkaç günlük kaçamak yapan pek çok yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Büyükada’da bulunan butik otel ve pansiyonların çoğu adanın merkezinde bulunmakla birlikte, adanın arka taraflarında merkeze biraz daha uzak olan oteller de bulabilirsiniz.
Büyükada otellerinin birçoğu eski evlerin restore edilmesi ile otele dönüştürülen konaklardan oluşuyor. Büyükada butik otellerinin tamamı güler yüzlü ve kaliteli hizmeti ile ön planda. Otelde konaklarken size sundukları hizmetlerle işlerinizden de geri kalmayacaksınız. Üstelik Büyükada’da konakladığınız otelden bisiklet kiralayarak, bisiklet turuna katılabilirsiniz.

Büyükada Bütün Oteller Listesi






Marine House Butik Otel – 3 Yıldızlı Otel

Ascot Otel Büyükada – 2 yıldızlı otel

Büyükada Princess Hotel - 5 Yıldızlı Otel











BÜYÜKADA

7 Temmuz 2015 Salı

Büyükada da Gezilecek Yerler


büyükada gezilecek yerler ile ilgili görsel sonucu

İstanbul'da tatil denince akla ilk gelen yerlerdendir Prens Adaları. Büyükada ise bu ada takımının en çok ziyaret edilen durağıdır. Doğal güzellikleri, tarihi köşkleri ve yapıları, sevimli mekanları ile 

Büyükada'da keyifle vakit geçirebileceğiniz pek çok yer var.
Büyükada'da gezmenizi önerdiğimiz yerler ve tarihi mekanlar şöyle:
Vapurda iner inmez iskele meydanında sizi Büyükada Saat Kulesi karşılayacak. Adada göreceğiniz ilk tarihi yapı olacak olan Saat Kulesi aynı zamanda adanın merkezinin de simgesi niteliğinde.


büyükada ile ilgili görsel sonucu
Büyükada'da gezmenizi tavsiye ettiğimiz bir diğer yapı Aya Yorgi Kilisesi. Adanın en yüksek noktasında bulunan kiliseye çıkan yokuşu yürüyerek tamamlamanız gerekiyor; fakat bu zorlu yürüyüşten sonra karşılacağınız muhteşem manzara sizi büyüleyecek.
büyükada rum yetimhanesi ile ilgili görsel sonucubüyükada aya yorgi ile ilgili görsel sonucu
Büyükada Rum Yetimhanesi, adanın en önemli tarihi yapılarından biri. Dünyanın en büyük ahşap yapısı olarak kabul edilen yetimhane binasına yemyeşil orman yolunu takip ederek ulaşabilirsiniz.

Büyükada'da gezip keşfedebileceğiniz doğal güzellikler de bulunuyor. Sırtını yemyeşil çam ormanlarına dayamış koylar bu güzellikler arasında... Dilerseniz bisikletle, dilerseniz faytonla ya da yürüyerek adada keşif turlarına çıkabilirsiniz.
Büyükada'nın görülmesi gereken bir diğer güzelliği ise elbette tarihi köşkler. Birbirinden gösterişli bu muhteşem yapıları gördüğünüzde ada ruhunu çok daha iyi yaşayacaksınız.

büyükada gezilecek yerler ile ilgili görsel sonucu






Büyükada Hakkında

Adaların İncisi Büyükada

Prens Ada’larının en büyüğü olan Büyükada’nın yüzölçümü 5,4 km2’dir. Nüfusu 7,500 civarında olan ada, yazlık bir yerleşim yeri olduğundan dolayı yaz aylarında bu rakam 4-5 katına çıkmaktadır.
Maltepe sahiline olan uzaklığı 2,3 kilometredir. Güneyinde ve kuzeyinde bulunan iki tepeden oluşan Büyükada, güney cephesinde 203 metre yükseklikteki Yücetepe’ye, kuzeyinde ise 164 metrelik Manastır tepesine sahiplik etmektedir. Adanın bitki örtüsü iğne yapraklı ormanların yer örtüsü ile Akdeniz makisi’ dir. Adanın ormanlık alanlarını kızılçamlBüyükada’nın batı kesiminde 100 metre genişliğinde olan Dil burnu yer alır. Güney bölgesinde Yörükali, kuzey bölgesinde ise Nizam koyu bulunurken, Adanın doğu kesiminde de Karacabey koyu yer almaktadır.
Dil burnu bölgesi adanın en can alıcı ve güzel bölgelerinden biridir. Mesirelerden dolayı Dil Burnu’na olan ilgi her zaman daha büyüktür. Sahilinden başlayarak 20-30 metre açıklara dek sığ olan plaj, kum ve çakıl örtülüdür. Adanın beş önemli plajı bulunmaktadır. Bunlar, Kumsal Plajı, Naki bey Plajı, Prenses Plajı, Yörükali Plajı ve Eskibağ Plajı’dır

Büyükada Tarihi ve Tarihçesi

Büyükada hakkında Bizans dönemi öncesine ait çok fazla bilgi yoktur. En belirgin ve önemli bulgu 1930′ lu yıllarda Rum Ortodoks mezarlığında bulunan büyük İskender’in babası Makedonya kralı 2. Filip’ e ait 207 sikkeden oluşan definedir. Günümüzde ise bu sikkeler İstanbul arkeoloji müzesinde yer almaktadır.
Büyükada diğer adalarla beraber yaklaşık olarak Bizans döneminde 700 yıllık hapishane ve manastırlarıyla öne çıkmıştır. Bizans döneminde çıkan taht kavgaları, dini ve siyasi anlaşmazlıklar sebebi ile prensesler, prensler ve din adamlarının sürgüne gönderildiği ada olma özelliğine sahiptir.
İstanbul’un fethinden yaklaşık iki ay önce Baltaoğlu Süleyman Bey bir donanma ile bütün adaları fetih etmiştir. Türklerin adaları alması ile huzur ve sükun adaya yerleşmiştir. Yerli halk, balıkçılık ve çiftçilik ile uğraşırken manastır ve kiliselerdeki kesişler ise el yazması kitapları ve dini eserleri çoğaltarak geçimlerini sağlamıştır.
1846 yılında, küçük gemilerin Adalara sefer düzenlemeye başlaması ile Türk ’lerin Ada’ya yavaş yavaş yerleştiği görülmüştür. 1875 yılında daha büyük gemilerin seferleri ile düzenli seferler sağlanmıştır. Bu seferler neticesinde ada nüfusu düzenli olarak artışa geçmiştir. Zengin kesimin yaptırmış olduğu binalar kiliseler, camiler, oteller ve köşkler gibi yapıtlar günümüzde tarihi yapıtlar olarak değer kazanmıştır. 1984 yılında sit alanı olarak kabul edilen Büyükada İstanbul’un en nadide yerlerinden olma özelliğini göstermiştir.

Büyükada Tarihi Yapılar ve Eserler


Büyükada’da dikkat çeken yapıların başında dört adet Camii gelmektedir. Bu yapılar içerisinde en öne çıkanı ise, 2. Abdülhamid tarafından yaptırılan Hamidiye camisidir. Mimari açıdan batı etkisi ile yapımı tamamlanmış olan camii, Ada Sokağında yer almaktadır.
Kıyı kesiminde bulunan Ayios Dimitrios Kilisesi’ de en önemli yapılardan bir tanesidir. Adada bulunan Ortadoks cemaati büyük ayinlerini burada gerçekleştirmektedir. Tarihi açıdan büyük eserler bulunan yapıda olağan üstü bir atmosfer mevcuttur.
Adanın en yüksek mevkiinde Aya Yorgi Kilisesi ve Aya Yorgi Manastırı yer alır. İlk yapı M.S 6. yüzyılda yapılmıştır. Bu alanda birçok kilise ve manastırın kalıntıları da yer almaktadır.
İsa tepesinde Hristos Kilisesi, Manastırı ve Rum yetimhanesi yer almaktadır. Rum yetimhanesi harabe olmasına rağmen günümüzün hala en büyük ahşap tek parça yapılarındandır.